Спочатку працював у Дніпрі за фахом — будівельником. Але врешті зрозумів, що мрія не відпускає, і треба за нею йти. Микола розробив бізнес-план, провів розрахунки і вирішив ризикнути та скористатися допомогою державних грантів для підприємців.

«Щоб відкрити свій бізнес, подав заявки на декілька грантів. На отримані майже пів мільйона гривень орендував приміщення та придбав обладнання. Доклав і свої гроші», — згадує чоловік.

Його бургерна — у досить людному місці, на Вокзальній площі. Разом із власником працюють дві переселенки з Лисичанська та Харківщини, яких той навчив усіх хитрощів виробництва.

«Я особисто розробив рецептуру та технологію спеціальної булки, щоб комфортно їсти у дорозі чи в офісі. Або ж, наприклад, за деякий час після приготування страви. Туди за бажанням відвідувача закладу можна додавати соуси, овочі, м’ясо й, головне, — нічого не розсиплеться й не протече. Усе цілісне, навіть із часом», — демонструє Микола.

Поки що у Дніпрі така бургерна одна. Але Микола вже має плани з розширення.

«Хочу відкрити ще п’ять таких ланчбургерних. Бо Дніпро велике місто. Ба більше, моя мрія, щоб розробку з рецептом булки для бургера поширювали по всьому світу під українським прапором», — зазначає підприємець.

Як розповіли в міськраді, до Дніпра переїхали 56 підприємств, 14 із них відновили своє виробництво. Значна кількість підприємців здійснили релокацію власним коштом та ресурсом.

«Приклад пана Миколи у тому, що він не зупинився, привіз свої унікальні розробки до Дніпра та планує масштабувати власний бізнес. Зі свого боку ми всіляко сприяємо тому, щоб бізнеси з небезпечних регіонів нашої країни відновлювалися. Запрошуємо їх до участі у нетворкінгах, конференціях, вебінарах, таких як, наприклад, науково-комунікаційний проєкт для бізнесу та підприємців Dnipro & Relocate», — наголосила начальник управління регуляторної політики та розвитку підприємництва міської ради Ірина Журавльова.

І результат є. Якщо порівняти податки на доходи фізичних осіб, сплачені релокованими бізнесами до бюджету міста за січень—лютий минулого року та за відповідний період нинішнього, то зафіксовано їх зростання у півтора раза.

Фото Дніпровської міської ради.